Postet: 23.04.2013 // Tid: 14:36 // Kommentarer: 5

10 tips for your hair

1. Ikke bruk rettetang for mye. Dette sier vel litt seg selv. Før rettet jeg håret hver dag, og det ble helt ødelagt. Nå retter jeg kun panneluggen eller bare går med det i dult eller noe. Av og til tar jeg noen dager der jeg kun går med håret i dult eller flette for at det skal få slappe av litt.

2. Skyll godt. Det er nok ikke alle som gjør dette, jeg gjor ikke dette så godt før, men nå skyller jeg håret godt i minst et minutt før jeg tar i shampoo. Dette gjør slik at jeg får ut alt som er i håret.

3. Finn rett produkter. Det er viktig å bruke rett hårprodukter, shampoo, balsam, kur, etternehadnling etc. Jeg har prøvd mange forskjellige, men nå har jeg endelig funnet mine produkter. Det er serien S-factor, som jeg har kjøpt på blush.no LINK til shampoo og balsam. LINK til varmebeskyttende. Har shampoo, balsam, hårkur og varmebeskyttende. Ellers bruker jeg noe for å få mer volum og mindre frizz og selvsalgt den elskede morocain oil. Uten den hadde jeg nok ikke klar meg, elsker den.

4. Hårmaske. Dette kan du få kjøpt eller lage selv. Jeg lager som regel selv, du kan søke på nettet hvis det er noe spesielt du leter etter, men jeg tar som regel hårkur + blonderings shampoene mine (fordi jeg kna ikke farge det jukser jeg med disse, funker faktisk) og lar det sitte så lenge jeg gidder. MINST en halvtime. Etter det skyller jeg godt og tar den vanlige rutinen med shampoo og balsam.


5. Renseshampoo! Dette er et fantastik produkt, om du bruker mye hårspray, pudder i håret eller skal farge det er dette en helt genial ting. Den tar ut alt fra håret, det blir helt renser og åpner håret slik at det er klar for behandling. Dette er veldig bra om du skal farge håret, for da går fargen inni håret og ikke bare legger seg oppå. Anbefales virkelig. Finner ikke den jeg bruker, sikkert utsolgt.

6. Ikke bruk extensions hver dag! Fordi dette gjør at håret ikke kan puste og at det blir fett, slitt og ekkelt. Brukte før extensions hver eneste dag, og merker at det ødla mye. Skjønner at man føler seg bedre med extensions og det er jo utrolig fint, men prøv å gå uten så ofte som du kan. Hvis du skal ut eller noe er det jo mye kjekkere å pynte seg litt ekstra enn når man bare skal sitte på skolebenken en hel dag?7. Unngå hårstrikker med metall ting. Dette er vel noe du ofte hører? At man ikke skal bruke metallhprstrikker (sånn metaling på dem)? Dette er fordi det drar ut mye mer hår enn de uten. Jeg bruker selv begge deler, men fortrekker de uten, mye lettere å dra ut av håret og det river ikke så mye. Du får veldig billige og gode på primemark.

8. Masser hodebunnen av og til. Dette hjelper for blodsirkulasjonen i hodebunnen og håret vokser fortere.9. Klipp deg ofte, men lite.
Mange tror at det hjelper å klippe seg av og til, kanskje en gang i året. Jeg er selv en av dem, men det hjelper altså ikke, fordi man må ta mye mer enn om man går hver 8-12 uke å klipper seg. Jeg liker ikke å klippe meg og unngår det og klipper enten tuppene selv eller får bestemor til å gjøre det. Har ikke klippet meg siden april i fjor, og har ikke tenkt til å gjøre det heller. Fordi jeg har ikke så veldig slitt hår lenger og klipper heller litt selv (ikke til å anbefale, for som oftest må du ta mye hos frisøren) men jeg har helt rett hår nå, ikke noe V form eller noe, så går fint for meg.

10. IKKE dusj hver dag. Det er bare unødvendig. Du ødelegger håret og huden. Du tørker ut både håret og huden om du dusjer hver dag. Vet det er mange som sliter med fett hår og derfor dusjer de hver dag. Jeg har aldri hatt fett hår (utenom når jeg har glemt å skylle ut balsamen helt, men da er det bare balsamen sin skyld) og dette er fordi jeg aldri har dusjet 7 dager i uka. Du skal ikke trene hverdag, altså du trenger ikke å dusje hver dag. Anbefaler dette på det sterkeste, la hår og hud hvile i bland.

Dette var da mine 10 tips til håret ditt. Det er personlige opplevelser, er ikke noe frisør eller noe, så det er forskjellig fra person til person. Ha en ellers fin dag!

Hva syns du om tipsene mine? 
Bruker du noen av dem?
Har du noen tips til meg?

- AliciaM! <3 

Stikkord:
Kjempefine tips, følger dem alle:)
Tuusen takk for tipsene :)
Leste faktisk hvert enkelt ord! Trenger å fikse opp i håret mitt, and you know it.. Lyst å bli min personlige frisør?

Ikke så lurt å massere hodebunnen med mindre du skal smøre inn shampoo :) grunnen til det er at da fremprovoserer du talgkjertlene i hodebunnen, og det er større sjanse for at håret blir fort fett. Har selv gått frisørlinjen, og har mange i familien som er frisør, så vet en del om det :) Stemmer det at du ikke skal dysje håret hver dag, og det er fordi da må du massere shampooen inn i håret, som (igjen) fremprovoserer talgkjertlene i hodebunnen, og ja, man tørker også ut hud og hår. Det er jo selvsagt greit å få en hodebunnsmassasje og to i mnd, av noen, det er det jo ikke noe galt i. Men om man skal massere en til to ganger i uka, så blir det for mye. Det jeg kan anbefale, er, bruk hårkur, masser den godt inn i hodebunnen (2-5 minutter), la den stå i 15-20 minutter, skyll ut med kaldt vann (sunt for håret å bruke kaldt vann), og så bruk balsam.

Mange dropper balsam, fordi "de ikke har problemer med å gre igjennom håret uten", men grunnen til at man skal bruke balsam, etter shampoo, er fordi shampooen åpner sjellagene i håret, og balsamen lukker dem. Dersom man ikke bruker balsam, er det større sjanse for at det kommer drit inn i håret, og da blir det også raskere fett. Ellers, veldig gode tips! :) Clips extetions sliter veldig mye på håret det også, men heldigvis ikke like mye som tape o.l. Og det med metalldingsebomser på hårstrikkene, fyyy som de sliter på håret. Jeg (som alle andre) er fæl med å miste hårstrikkene mine, og har sagt til meg selv, at neste gang jeg trenger nye, så skal jeg kjøpe UTEN metalldingseboms, men uheldigvis for meg, så har jeg nå hatt én hårstrikk i over et halvt år, så er vell kanskje på tide at jeg kjøper meg noen nye, uten! :)
Anonym: Takk for gode tips! :) For meg så gjør det ikke så mye å massere ofte, har en sånn sykdom ting i hodebunnen og fikk beskjed at dette var bra for meg, men vet mange får fett hår av det så det er jo sant. Men selv får jeg ALDRi fett hår (noe jeg er utrolig glad for) så ja :D

Extension er jeg såå lei av, for det ødelegger så utrolig mye unødvening. Har bare hatt clips selv, men håret mitt vokste ikke i det hele tatt, så brukte jeg ganske lenge uten og bang noen år senere hadde jeg plutselig like langt hår som extensionet mitt.

Hater hårstrikker med metalgreier, drar jo ut halve håret, og er sikkelig vondt. Kjøpte meg nettopp noen nye som er sånn plastikk greier, men syns de river helt sykt, så går tilbake til de i "stoff" hehe. Bare kom med flere tips om du har!

Tusen takk for at du kommenterte! :)

Skriv en ny kommentar

Hola! Jeg er Alicia Marlene, og jeg er 20 år. Blogger om studentlivet i Kristiansand og ellers alt mulig.Kontakt: Aliciams.blogg@hotmail.com

BLOGG.NO
INSTAGRAM
FACEBOOK
WEHEARTIT
TWITTER

bloglovin
hits